Laden...

Winkelnieuws

Dropbox

Misschien gebruik je al een cloud, misschien ook niet. Één ding is zeker: het verliezen van waardevolle documenten is altijd vervelend! Dat is niet eens een discussiepunt. Het gebruik van Dropbox kan er voor zorgen dat een dergelijk verlies voorkomen kan worden. Hoe dat zo?

Dropbox op je mobiele device kan er voor zorgen dat je foto's, video's en eventueel andere bestanden online opgeslagen wordt in de cloud; en indien gewenst zelfs helemaal automatisch. Deze bestanden kun je ook makkelijk benaderen vanaf een locale map op je PC of via een web browser. Als je inlogt via de browser heb je nog veel meer opties dan alleen je bestanden bekijken en beheren, want je kunt bijvoorbeeld individuele bestanden, maar ook mappen en de daaronder liggende mappen, delen met anderen die ook Dropbox gebruiken. Het gaat dus veel verder dan alleen maar plezier gebruik.

Stel je voor: je vriendenclub wordt uit elkaar getrokken door het verhuizen van 2 vrienden naar een ander land. Dan kun je je foto-map delen met deze hele vriendenclub zodat je altijd bij elkaar betrokken blijft en op de hoogte blijft van alle leuke omstandigheden en belevenissen van elkaar. Of je hebt net dat ene document nodig wat je op je werk gemaakt hebt en op de PC hebt opgeslagen in een locale map maar je kunt de PC niet op afstand benaderen; dan heb je spijt dat je hem dus niet in je Dropbox hebt geplaatst.

Hoe dan ook, je privé bestanden moeten altijd privé blijven. Als je je telefoon dan verliest is het vervelend als je het gevoel hebt dat je 'gelukkige vinder' ook in je documenten kan bladeren in Dropbox. Gelukkig heeft de app van Dropbox daar een oplossing voor bedacht: een 4-cijferige toegangscode die je elke keer dat je Dropbox benadert moet invoeren. Deze functie moet je wel even activeren bij de instellingen.

Wanneer je gebruik maakt van Samsung krijg je zelfs 50GB gratis toegang op Dropbox. Wanneer je vrienden uitnodigt, mappen deelt, mappen deelt of een aan de PC gekoppelde geheugenkaart automatisch synchroniseert met Dropbox, dan krijg je allemaal extra bonussen op je maximum limiet.

Vanwege de gebruikersvriendelijkheid en implementatie over verschillende besturingssystemen, inclusief Windows voor je PC, scoort Dropbox een ruime voldoende: 86%!

Dropbox voor je apparaat kun je downloaden door op het logo te klikken van je besturingssysteem.