Laden...

Winkelnieuws

Datum toevoeging: 31/08/2017 Cat presenteert 2 nieuwe smartphones en 1 nieuwe tablet

Tijdens de IFA 2017 in Berlijn heeft Bullitt Group, de fabrikant van de Cat phones, 2 nieuwe smartphones gepresenteerd en daarbij - voor het eerst sinds het merk zich op de telecom markt bevindt - een ruggedized Windows® 8" tablet. Opnieuw hebben ze het nieuws gehaald dankzij een unieke feature die voor het eerst in een mobiel is opgedoken: batterij power delen met andere devices.

CAT S41 SMARTPHONE (klik voor bestelinformatie)
De Cat S41 is ideaal om te gebruiken in diverse sectoren e/o activiteiten. Zo hebben we gemerkt dat de telefoon vooral aftrek vindt in de bouw, agrarische sector, ICT, ziekenhuizen, hulpverlening e.d. Ook is de telefoon uitermate geschikt voor outdoor activiteiten, want je bent enkele dagen bereikbaar op 1 batterijlading. Dankzij de 5.000mAh batterij die in het toestel is geplaatst kan de telefoon tot wel 44 dagen standby blijven staan (meest optimale omstandigheden en met accu besparing / optimalisatie ingeschakeld). Bij normaal gebruik zal dit resulteren dat de telefoon tot 3 dagen gebruikt kan worden op een enkele lading. Indien je de 10.000mAh powerbank van Cat meeneemt (IP-gecertificeerd) dan kun je écht survivalen zonder je zorgen te maken over onbereikbaarheid. Het leven van sommige mensen is gered dankzij de Cat telefoons!!

Ten opzichte van de Cat S40 smartphone dual-sim zijn er veel verbeteringen toegepast in het toestel en zal deze voor veel plezier zorgen. Enkele highlights van het toestel zijn:

  • Full HD 5" superbright display (Corning® Gorilla® Glass 5)
  • Android Nougat 7.0
  • 3GB werk- 32GB opslaggeheugen
  • MicroSD tot maximaal 2TB uit te breiden
  • 13MP camera achterzijde en 8MP camera voorzijde

De telefoon is, net zoals alle andere Cat smartphones, ook te gebruiken met handschoenen en is waterdicht. Deze Cat S41 is 60 minuten tot 2 meter onder water te gebruiken. Natuurlijk... je kunt niet 'bellen' onder water - maar de telefoon is bijvoorbeeld als onderwater camera te gebruiken. Special feature "Battery Share": wanneer je een ander apparaat op wilt laden met de Cat S41 (omdat de S41 een ingebouwde powerbank heeft) kun je via de meegeleverde software aangeven tot hoeveel de S41 mag ontladen totdat het opladen moet stoppen naar het andere toestel.

Door de komst van de Cat S41 wordt de S40 niet meer gefabriceerd. De S40 kun je bestellen zolang de voorraad strekt. 

CAT S31 SMARTPHONE (klik voor bestelinformatie)
Wanneer je minder hoge eisen zou stellen aan je nieuwe ruggedized smartphone kun je ook kiezen voor de Cat S31 smartphone. Ook de S31 is uitgerust met een krachtige accu van 4000mAh - maar zal ook enkele dagen standby bieden. De S31 is ook een stukje goedkoper vergeleken de S41, maar biedt je meer speicificaties vergeleken bijvoorbeeld de Cat S40 of Cat S50. 

Je denkt misschien bij je zelf: waarom lanceert Cat allerlei robuuste smartphones die op elkaar lijken? Dat zou op het oog misschien zo lijken, maar de specificaties en mogelijkheden zijn per telefoon enorm verschillend. Wij hebben bijvoorbeeld met de bouwsector gemerkt dat de Cat S30 en S40 smartphones allesbehalve hetzelfde waren en dat de S30 vooral gebruikt werd door de bouwlieden en de S40 door uitvoerders en opzichters op de bouw. Toen hier de speciale Cat S60 later bij kwam zagen we dat de voorwerkers, calculators en opzichters vooral deze afnamen, omdat de telefoon speciale inzichten geeft op de bouw die met het blote oog niet merkbaar of zelfs zichtbaar zijn. Nog steeds blijft de Cat S60 het summum van de Cat phones met de thermal camera aan boord en de gegoten behuizing.

  • HD ready 4,7" superbright display
  • Android Nougat 7.0
  • 2GB werk- 16GB opslaggeheugen
  • 8MP camera achterzijde en 2MP camera voorzijde

Natuurlijk is de Cat S31 ook te gebruiken onder water. De telefoon is tot 35 minuten te gebruiken tot een diepte van 1,2 meter. 

Het valt je misschien op dat de S31 grotere on-screen buttons heeft vergeleken met de S41. Daaruit is op te maken dat de telefoon echt gemaakt is voor de robuuste omstandigheden en dat de gebruikers ook vaak iets 'robuuster' omgaan met het toestel.

CAT T20 TABLET (klik voor bestelinformatie)
Dan hebben we écht iets nieuws te vertellen: Cat heeft een tablet gelanceerd die luistert naar de naam "T20" en is uitgerust met Windows LTE. Er kan een simkaart in het toestel gestoken worden waardoor deze ook nog eens te gebruiken is op het mobiele netwerk en dezelfde eigenschappen zou hebben als een enorme phablet. 

De tablet is uitgerust met een 8" display en heeft 64GB intern geheugen / 2GB werkgeheugen. Foto's maak je met de 5MP camera aan de achterzijde, en met Skype kun je ook de 2MP camera aan de voorkant gebruiken. Uiteraard is de tablet uitgerust met de specificaties dat hij waterdicht is en een val kan overleven van heup-hoogte. 

Genoeg over de specs; wanneer zou je de tablet gebruiken? Duidelijk mag zijn dat de Cat T20 tablet niet met een duur prijskaartje de markt ingezet wordt - waar andere tablets van dit fabrikaat - zoals de Motorola of Zebra - een prijskaartje meekrijgen van in ieder geval 4 cijfers. De tablet is in alle weersomstandigheden te gebruiken en zorgt ervoor dat je nooit meer achter blijft qua informatie. Ook kun je alle Windows® applicaties / programma's erop draaien die je op de computer zou gebruiken. We zien een enorme toegevoegde waarde in sectoren als de bouw, agrarische sector of bijvoorbeeld in (grote) magazijnen.

 

Reacties

Geen posts gevonden

Nieuw bericht