Laden...

Sony Xperia ZR

De Sony Xperia ZR heeft een groot verschil met betrekking tot zijn 'grote' broer, de Xperia Z. De ZR is onder water wel te gebruiken, maar de Xperia Z niet.


Sony Xperia ZR - waar te koop?
De Sony Xperia ZR zal naar alle waarschijnlijkheid niet te koop zijn in Duitsland, Frankrijk en Engeland. Maar desgevraagd heeft een woordvoerder van Sony Nederland bevestigd dat de telefoon wel in de Nederlandse winkels komt te liggen.
PhoneBucks biedt deze telefoon aan voor slechts € 489,99 (of gratis i.c.m. een abonnement).

Sony Xperia ZR - het verschil met 'ome Xperia Z'
Inderdaad, de ZR moet nog steeds 'oom' zeggen tegen de succesvolle Xperia Z, maar waarom? Er zijn wat verschillen tussen de telefoons waardoor je niet mag verwachten dat je een Xperia Z krijgt als je een ZR besteld. Wat de verschillen zijn?

  • De ZR heeft een kleiner display van 4.55 inch (Xperia Z - 5 inch)
  • Het display heeft een lagere resolutie van 720 x 1280 pixels (Xperia Z - 1080 x 1920 pixels); maar hij blijft nog steeds haarscherp
  • Qua afmeting is de ZR iets kleiner dan 'Ome Z' (verschil in l/b/h: 7,7 / 3,7 / -2,6) de ZR is wel iets dikker dan de Z (2,6 mm)
  • De ZR komt ook met minder geheugen (8GB vs. 16GB) en is maximaal uit te breiden tot 32GB via een MicroSD (Xperia Z: 64GB)
  • Met de ZR kun je onder water wel gebruik maken van het toestel, iets wat bij de Xperia Z niet mogelijk is. Met name foto's maken en video's opnemen is extra makkelijk door de toegevoegde cameraknop.

Conclusie

Wat moet je nou kiezen? Heel simpel: wil je onder water een keer een opname maken met je mobieltje, dan moet je zeker gaan voor de ZR. Bovenstaand overzicht is namelijk geen van al een hekel punt om over te struikelen; de camera bijvoorbeeld is precies hetzelfde en ook komt de binnenkant van het toestel bijna 1-op-1 overeen met de Xperia Z. Zo is het nog steeds mogelijk om naar hartelust meerdere apps gelijktijdig te laten draaien zonder dat het toestel langzaam wordt. Zo af en toe een foto of video schieten onder water is wel heel vet natuurlijk!

Mocht je nou de ZR willen kopen dan kun je de website van PhoneBucks in de gaten houden; wij zullen dit artikel ook updaten wanneer het toestel bij ons toegevoegd is op de webshop. Wel willen wij de tip geven dat wanneer je hem gekocht hebt je er rekening mee moet houden dat je niet langer dan 30 minuten en niet dieper dan 1 meter met het toestel onder water moet gaan! 

 

Reacties

Geen posts gevonden

Nieuw bericht